1878Er was eens een kleine apotheek in Florence …

De Engelsman Henry Roberts ontdekt in zijn kleine apotheek in Florence de formule van boro-talcum (ging niet over talkpoeder maar wel de formule). Hij kon toen onmogelijk vermoeden dat dit witte poeder vijf generaties later nog steeds de huid van vele Italianen zou pamperen.

1904Pure nostalgie

Met deze nostalgische verpakking verovert Borotalco het hart van de Italianen. Bijna elke Italiaan koestert herinneringen aan dit legendarische blikje.

1915Borotalco voor het hele gezin

Met deze historische posters verkreeg Borotalco een grote bekendheid. Het hoogwaardige natuurlijke talkpoeder werd bekend vanwege de uitstekende eigenschappen: absorberend, verfrissend, verzachtend en voedend. Het fijne Borotalco poeder is perfect voor de zachte huid van baby’s en die van volwassenen. Tot de dag van vandaag heeft het talkpoeder duizend en één toepassingen.

1929Niet te imiteren

Er zijn veel pogingen gedaan om de formule van Borotalco na te bootsen, maar steeds zonder succes. Als het niet van Roberts komt, is het gewoon geen Borotalco.

Jaren 90De Borotalco lijn is geboren

Of het nu gaat om vloeibare zeep, vaste zeep, deodorant, douchegel of doucheschuim, je herkent alle producten aan de onmiskenbare Borotalco geur. Deze originele geur vind je tot de dag van vandaag overal in terug.

1999-2003Borotalco boekt weer een nieuw succes!

De deodorants van Borotalco worden geïntroduceerd. Dankzij de nieuwe deodorants van Borotalco met natuurlijke microtalk, kunnen veel Italianen een zucht van opluchting slaken: Borotalco stopt het  transpireren.

2004100 jaar jong!

Borotalco viert zijn honderdste verjaardag met een tentoonstelling: De tijd vliegt, maar grote merken blijven! Nieuwe producten worden geïntroduceerd om aan de behoeften van de klant te voldoen. Welk Borotalco-type ben jij eigenlijk?

2011Borotalco verovert Zwitserland

Het succes van Borotalco verdient navolging in anderen landen. Zwitserland maakt als eerste kennis met de heerlijke geur van Borotalco. Ook de Zwitserse harten worden veroverd door de betoverende geur en de werking van microtalk.

2012 - 2014De familie Borotalco breidt uit

Borotalco is klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan en nieuwe markten te veroveren met de lancering van een fluweelzachte lichaamscrème. Bovendien wordt het assortiment deodorants uitgebreid.

2019Borotalco deodorants in Nederland

En vanaf dit jaar, kun je in Nederland ook genieten van de betoverende geur en de werking van mcrotalk. De jaren verstrijken, de geur van Borotalco blijft de constante factor. Welke verrassingen heeft Borotalco in de toekomst nog in petto?

Vintage

Een reis door de tijd

Jaren 20

Jaren 30

Jaren 40

Jaren 50